Приемаме нови танцьори! За въпроси и посещение, моля, свържете се предварително.

По случай два празника - 1 и 3 март! 

Кино вечер за нови и стари приятели, с кратки филми и почерпка с българско вино.

Моля, свържете се със Слави предварително, за да потвърдите. (от страницата Контакти или във фб). Точно определен вход няма, но приемаме дарения.

Заповядайте на урок с две български народни хора! На 11 февруари 2024 г. / неделя/ от 15.10ч. Ще сме част от празненството на Hill street, D1. 

Кино вечер за нови и стари приятели, с кратки филми и почерпка с българско вино от Северозапада.

Моля, свържете се със Слави предварително, за да потвърдите. (от страницата Контакти или във фб). Точно определен вход няма, но ще приемаме дарения, за да покрием разходите.

Начало на ново тримесечие от 24 януари 2024 г. - прием на нови танцьори! Заповядайте на безплатни пробни репетиции (24 и 26 януари, 19ч.), да зададете въпроси и да се запознаем! 

Повече информация можете да намерите тук в сайта и да се свържете с мен - Слави, когато сте сигурни, че ще дойдете. Възможни начини за връзка: Контакт

Малка поправка на видеото - вечерта беше на 3 декември

За любителите на вино - втората ни вино-кино вечер ще е на 3 декември, неделя. 

С вина от Балканите, ще се подготвим ;) за темата на филма за вечерта. Доведете приятели!

Приемаме дарения, за да покрием разходите, като минималното е 5 евро на човек.

Събитие във Фейсбук: www.facebook.com/events/183341891436113/

Международен културен ден в училище "St. Mary's national school"  в Дъблин. Малки любопитни ученици разбраха от къде съм, а някои вече бяха посещавали България. Три класа, които успяхме да раздвижим и дори да уморим :)

Една история от деня (която съм публикувал и във ФБ групата ни):

Някъде между репетициите с възрастни и разни други неща, които ми са на главата, трябваше да вмъкна и ходене на училище Е, децата си ходят редовно, а аз отидох за един следобед. За около час и половина три класа преминаха през тази зала и им показах, че и възрастните можем да им вземем дъха Моят опит и размисли от тази среща оставям настрана, но искам да споделя една случка.

Мисля във втория клас беше, една сладурана с две плитки ме следваше плътно и попиваше всяка стъпка. В паузата ми каза "Тези танци приличат на румънските"... Разбрах, че тя е от Румъния, но се изумих как едно 6-годишно дете успя да усети балканското в тези няколко минути и съвсем лесни стъпки. Тя дори не знаеше къде е България, но като ѝ обясних да мине през Дунава, ме разбра. Очите ѝ грееха и искаше още да си говорим, но трябваше да отиде в час.

Спомен от кино-вино вечерта на 15.10.2023

Кино вечер за нови и стари приятели, с филма "Лачените обувки на незнайния войн" и почерпка с българско вино.

Моля, свържете се със Слави предварително, за да потвърдите. (от страницата Контакти или във фб). Точно определен вход няма, но ще приемаме дарения, за да покрием наема на залата. 

Начало на ново тримесечие от 27 септември 2023 г. - прием на нови танцьори! Заповядайте на безплатни пробни репетиции, да зададете въпроси и да се запознаем! 

Повече информация можете да намерите тук в сайта и да се свържете с мен - Слави, когато сте сигурни, че ще дойдете. Възможни начини за връзка: Контакт

С надеждата за добро време, да излезем сред природата и да отпразнуваме танцовата година!

Ние продължаваме с репетициите, но да изпреварим малко ваканционния сезон. 

Да се съберем за едно пролетно празнуване навън - танци и музика, вкусотии, нови запознанства и стари приятели на групата сред природата.

Мястото на събирането: Това е голям, бял кръст във Финикс парк и има паркинг до него. (Papal Cross). Не е далеч от Визитър център - около 15 мин. пеша. Пин: https://goo.gl/maps/Vjzt4pEctRzY4Hr59

Аз също ще се опитам да съм по-рано в парка, а ще ви чакам между 13.30-14.00 часа на мястото, обозначено на упътването в събитието и на пина по горе. То е на самия край на паркинга на кръста, по пътеката за кръста. За тези, които не ме познават, ще нося тениска с логото на групата и надпис "Българските хора̀".

След това, когато седнем, ще пуснем линк към точното място във фб събитието, ако някой реши да дойде по-късно. Ако желаете носете си нещо за почерпка.

Доведете приятели! 

Събитие във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/3071736603132075/

Честване на 24 май - Ден на славянската писменост и култура. Група "Хляб и сол" - Дъблин и гости.

Начало на ново тримесечие от 5 април 2023 г. - прием на нови танцьори! Заповядайте на безплатна пробна репетиция, да зададете въпроси и да се запознаем! 

Повече информация можете да намерите тук в сайта и да се свържете с мен, когато сте сигурни, че ще дойдете. Възможни начини за връзка: Контакт

Честване на мартенски празници в Дъблин с народни танци, почерпка и нови запознанства  - 1 и 3 март 2023 - с група "Хляб и сол" - Дъблин